Podotherapie Landgraaf

Geachte patiënt,

U heeft vandaag podotherapeutische zolen gekregen. Deze zolen zijn speciaal voor uw voet, op maat en klachten door mij persoonlijk vervaardigd. Dat wil zeggen als er iets aan uw zolen veranderd moet worden, ik dit zelf zal aanpassen. Op het moment dat het met de huidige zolen niet gaat zoals verwacht of u heeft vragen, neem dan contact met mij op. 
Allereerst wat algemene informatie met betrekking tot het gebruik van en het wennen aan de zolen.

Zolen in de schoenen leggen:

De schoen dient stevig te zijn, dat wil zeggen: een stevige hielcup, een stevige loopzool en een wreefsluiting (veters, klittenband, gesp of ritssluiting).
Als de zool een uitneembare binnenzool heeft, dient deze eruit gehaald te worden. Soms is deze binnenzool geplakt. Als er geen uitneembare binnenzool in uw schoen zit, dient de binnenkant vlak te zijn. Het kan dan zijn dat u de schoenmaat iets moet bijstellen, omdat u anders te krap in uw schoenen komt te zitten.
De schoenmaat moet kloppen. Tijdens het onderzoek is de juiste maat bepaald en aan u medegedeeld.
Soms krijgt u een speciaal schoenadvies voor uw dagelijkse- en/of sportschoenen en ook dit werd u tijdens het onderzoek medegedeeld.


Gebruik van de zolen:

De eerste dag MAG u de zolen meteen de gehele dag dragen.
Als u in de loop van de dag last krijgt van de hobbels en bobbels in de zolen of last van pijn in gewrichten of spieren, haal dan de zolen uit de schoenen.
Als het dragen van de zolen de eerste dag niet meteen de hele dag is gelukt, bouw dan langzaam op en begin de tweede dag met 1 uur, de derde dag 2 uur, de vierde dag 3 uur, enz. Na ruim een week kunt u de zolen de gehele dag dragen.
Lukt het dragen van de zolen na anderhalve week niet de hele dag of blijft u de zolen voelen tijdens het belasten, neem dan contact op. Het kan zijn dat de zool en de voetvorm niet voldoende op elkaar zijn afgestemd. Dit kan vaak met een kleine aanpassing worden verholpen.
Is het wennen aan de zolen gelukt dan zie ik u graag op controle over 6 weken. Ook als u geen klachten meer heeft zie ik u graag nog even terug. Voor een aantal klachten is de tijd te kort om u na 6 weken al klachtenvrij terug te zien. Dan wordt gecontroleerd of er een mogelijkheid is om het herstel van de klachten te versnellen. Deze 6 weken controle is de enige controle die in rekening wordt gebracht en kan ingediend worden bij de ziektekostenverzekeraar. Eventuele verdere controles en aanpassingen aan de zolen worden NIET in rekening gebracht. We stoppen met controleren op het moment dat er geen klachten meer zijn. Komt u niet op de controleafspraak, terwijl er wel nog klachten zijn en komt u vervolgens maanden later met de mededeling dat de klachten nooit zijn weggeweest, dan ben ik genoodzaakt de controle weer in rekening te brengen.


Omgang met de zolen:

Als zolen vochtig worden dienen ze uit de schoenen genomen te worden om te drogen. U mag de zolen niet op de verwarming leggen of in de buurt van een andere warmtebron. Dit om kromtrekken te voorkomen.
Als de zool een leren afdek heeft, kunt u eens in de maand deze afdek insmeren met kleurloze schoencrème of leervet. Dit moet niet, maar houdt wel degelijk de zool soepel en er komen minder snel scheurtjes in het leren afdek.
Laat uw zool los, neem dan contact met me op en ik zal de zool kosteloos weer voor u vastplakken.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar mocht u toch nog vragen hebben belt u gerust. We zijn op maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9:00 -14:00 uur op telefoonnummer 045 - 850 51 39. U kunt ook een mail sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Met vriendelijke groet,

Sandra Snopkowski

podotherapeut.